CategoriiArticole

Drojdia de melasă

80

Drojdia de melasa provine dintr-o tulpina a bacteriei Saccharomyces Cerevisiae care creste pe melasa si are un gust placut, dulceag spre deosebire de drojdia de bere care rezulta in urma procesului de fermentare a berii, imprumutand un gust amarui.
Drojdia rezultata in urma procesului de fermentare este spalata si uscata la caldura pentru a fi dezactivata. Deci nu este o drojdie care puteti sa o folositi in procesul de panificatie pentru a face aluaturile sa creasca

Drojdia de melasa este o sursa de proteine calitative si nu contine cholesterol sau grasimi saturate ca orice sursa animala de proteine. In plus are un nivel redus de sodiu.

Deasemenea drojdia de melasa este o sursa de de tiamina, riboflavina, niacina, acid folic si complexul de vitamene B. . Aceste substante nutritive sunt esentiale pentru a ajuta la eliberarea de energie din alimente si de a construi celulele sanatoase. Multe dintre vitaimins B, de asemenea, sunt esentiale de un sistem nervos sntos. Trebuie spus insa ca drojdia nu contine vitamina B12. Insa exista drojdii imbogatite cu aceasta vitamina.

Drojdia de melasa poate fi consumata de orice persoana de la copii pana la varstnici, inclusiv de femeile insarcinate. Singura restrictie exista pentru persoanele care sunt alergice la drojdie.
Este bine de stiut ca drojdia nu contine gluten, deci este posibil de folosit si de catre persoanele cu intoleranta la gluten

Drojdia de melasa are un gust placut, asemanator branzei, de aceea este folosita de catre vegani ca inlocuitor al acesteia. Acidul glutamaic este responsabil pentru gustul specific al aceste drojdii. Acidul glutamaic este un aminoacid ce se formeaza in mod natural in drojdia inactiva prin procesul de uscare. Acesta se mai regaseste si in fructe si legume in mod natural. A nu se confunda insa cu aditivul monoglutamat de sodiu, un aditiv nociv gasit in multe produse ambalate.

Cateva lingurite de drojdie de melasa adaugate mancarurilor vor intensifica aroma ingredientelor prezente in aceste preparate.

Iata si ateva idei de servire:
– prin pudrare peste salate si legume crude
– prin pudrare peste legume gatite
– prin pudrare peste paste
– in loc de branza si unt in mamaliga, piure sau alte mancaruri care au in reteta originala lactate.
– peste orez sau la risotto
– in supa daca doriti sa inlocuiti smantana
– alaturi de migdale pisate poate forma un “parmezan” vegan delicios
Acest produs are o concentratie unica de proteine, vitamine si minerale ce il transforma intr-un un ingredient nutritiv foarte cautat, o sursa de bunastare si un real activ pentru frumusete. Dupa o perioada de consum regulat veti observa imbunatatiri la nivelul pielii care devine mai stralucitiare, a parului si a unghiilor care devin mai puternice si mai sanatoase

DROJDIE DE MELASĂ puteți cumpără de AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *