CategoriesRețete vegane/de post

Jeleu de liliac cu vin alb

Cred ca tuturor le plac florile de liliac. Primavara ne incanta cu nuantele lor de la alb, trecand prin roz si lila pana la mov inchis. Cu siguranta in copilarie rupeati crengute de liliac de la gardurile curtilor. Acum va propun ceva inedit: o reteta exotica si racoritoare cu flori de liliac. Numai sa nu rupeti flori de la vecini…

Ingrediente:
Pentru 8 persoane

Preparare 5 minute
Gatire 40 minute

  1. Pregatiti mai intai borcanele. Alegeti borcane speciale cu capac care se inchid etans. Opariti apoi borcanele si lasati-le sa se usuce in aer liber.
  2. Intr-o cratita puneti la fiert apa, vinul si florile de liliac. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
  3. Apoi luati de pe foc si filtrati lichidul cu ajutorul unei site. Presati bine florile ca sa extrageti tot sucul.
  4. Puneti sucul cu zaharul si cu agar agar din nou la fiert pentru 3-4 minute (din momentul când începe să fiarbă). Luati de pe foc si puneti in borcane pe care apoi le sigilati.
  5. Lsasati la racit si apoi pastrati intr-un loc racoros si uscat.
  6. Se poate adauga la fripturi, branzeturi, la diverse tartine sau se poate consuma ca atare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.