CategoriiȘtiri

Patru motive solide pentru a evita Starbucks

7

Fara indoiala, Starbucks este un rege al cafelei, care se mandreste cu cel mai mare lant cafenele din lume cu 23187 de magazine in 64 de tari si vanzari anuale de 14,9 miliarde de dolari, in timp ce CEO-ul Howard Schultz ’merita’ un salariu enorm de 1.6 miliarde dolari. Desi din punct de vedere statistic cifrele sunt impresionante la prima vedere, ramane o intrebare importanta: sunt ofertele de produse alimentare si bauturi Starbucks de inalta calitate si sanatoase?

Raspunsul este NU. Produsele de la Starbucks nu sunt nici de calitate nici sanatoase.

1. Calitatea cafelei: desi boabele de cafea sunt una dintre culturile cele mai puternic pulverizate cu pesticide, doar 1.1% din cafeaua Starbucks este ecologica. Cati dintre bautorii de cafea decofeinizata Starbucks stiu ca ca majoritatea cafelei decofeinizate conventionale este produsa prin inmuierea boabelor de cafea intr-o supa toxica de solventi , cum ar fi clorura de metilen – un agent cancerigen uman suspectat ca ar viza sistemul central nervos sau acetat de etil – o otrava a sistemului nervos central si de asemenea considerata daunatoare pentru rinichi si ficat ? Potrivit Asociatiei de Comert Organic ( OTA ) cafeaua decofeinizata organica este produsa intr-un mod care nu incalca standardele ecologice . Doua metode sunt permise in conformitate cu Standardele ecologice federale : un proces WATER SWISS , un proces de decafeinizare exclusiv pe baza de apa sau un proces cu dioxid de carbon de baza non- toxic ( CO2 ).
2. Lapte conventional: laptele Starbucks provine de la crescatorii vaci cunoscute sub numele CAFO (operatiuni de hranire concentrata a animalelor). Aceste vaci slabe sunt masiv injectate cu antibiotice pe parcursul ciclului lor de viata si alimentate cu un regim alimentar nesanatos de furaje modificate genetic: porumb, soia, lucerna, si seminte de bumbac. De fapt, Starbucks este un sustinator major al Big Dairy (marea laptarie). In 2007 OCA (Asociatia Consumatorilor Organici) a presat cu succes Starbucks pentru a opri utilizarea hormonului de crestere BGH Monsanto folosit in productia laptelui. Cu toate acestea, Starbucks a transformat ingenios acest lucru intr-o publicitate necinstita mentionand faptul ca “din moment ce acest lapte nu mai contine hormonul Monsanto e clar ca e un lapte “fara modificari genetice “.
3. Lapte organic de soia: Nu fiti pacaliti de cuvantul ‘organic’ din titlu. Cercetarile indica faptul ca singura soia sanatoasa adecvata pentru consumul uman este soia fermentata. Intr-un articol intitulat: “Food Babe investigheaza: sabotat la Starbucks”, este atrasa atentia asupra faptului ca marca de lapte de soia Starbucks contine un ingredient discutabil numit caragenan, care pare a fi natural si inofensiv, deoarece este un derivat de alge marine. Cu toate acestea s-a raportat ca aceasta substanta poate provoca inflamatii ale intestinelor si unele surse sustin ca poate deveni cancerigen atunci cand este digerat.
4. Produse toxice de patiserie: scumpele alimente junk vandute la Starbucks pot contine urmatoarele ingrediente discutabile:
-fainuri rafinate lipsite de nutrienti
-zaharuri derivate chimic
-guma de celuloza, o pasta indigesta din lemn
-uleiuri toxice ieftine, cum ar fi soia, rapita si porumb
-azodicarbonamida, substanta interzisa in mai multe tari si legata de astm
-propilen glicol un produs chimic pe baza de petrol utilizat in antigel
-sodiu benzoat utilizat in popularul tort rece de lamaie

Cand benzoatul de sodiu se combina cu acidul ascorbic sau vitamina C se transforma intr-un agent cauzator de cancer care distruge ADN-ul din celule. Din pacate produsele alimentare Starbucks inca mai contin hormoni de crestere, care sunt raportati a fi cancerigeni si au fost legate de cauzele cancerului de san si de prostata si cine mai stie ce!

Sursa: http://www.naturalnews.com/045729_starbucks_organic_coffee_GMOs.html
June 23, 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *