CategoriesRețete vegane/de post

Sorbet de caise

Ce poate fi mai dorit vara decat un sorbet de fructe. Daca deja consumati produse bio si santeti adeptii unei alimentatii sanatoase cu siguranta vei fi incantati de o reteta simpla fara gluten, fara grasimi si fara lactoza. Si extrem de important este faptul ca este foarte usor de facut.

Pentru a minimaliza efectele zaharului puteti folosi sirop de agave, insa daca fructele sant coapte puteti reduce cantitatea de indulcitor.

Ingrediente:
Pentru 750 ml de sorbet:

  • 700 g de caise bine coapte
  • 100 g zahăr
  • 300 ml apa
  • Sucul de la o lamaie galbena

Preparare 10 minute
Gatire 10 minute

  1. Spalati caisele si scoateti samburii
  2. Intr-o cratita puneti zaharul si apa si fierbeti pana la dizolvarea zaharului.
  3. Adaugati sucul proaspat stors de la o lamaie
  4. Adaugati caisele si lasati la fiert cam 2-3 minute
  5. Lasati amestecul sa se racoreasca, dupa care mixati totul cu un robot de bucatarie6.
  6. Puneti apoi la congelator si amestecati din cand in cand. Daca aveti o masina de inghetata e suficient sa puneti amestecul in masina si sa porniti aparatul pentru 35-40 minute.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *