CategoriiRețete vegane/de post

Sorbet de caise

124

Sorbet de caise – varianta vegana, fara gluten, fara zahar.

Ce poate fi mai dorit pe timpul verii decât un sorbet răcoros din fructe.
Dacă deja consumați produse bio și sunteti adepții unei alimentații sănătoase cu siguranța veți fi incântați de această reteta simpla fara gluten, fara grasimi si fara lactoza. Deasemenea am inlocuit zaharul clasic cu eritritol pentru a avea cu adevarat un desert sanatos
Si extrem de important este faptul ca este foarte usor de facut.

Ingrediente:
Pentru 4 portii de sorbet:

  • 600 g de caise bine coapte
  • 200 g eritritol
  • 100 ml apa
  • Sucul de la o jumatate de lamaie galbena (cam o lingura)
  • 1.5 -2 g guma de guar

Preparare 10 minute
La congelator 6 ore minim

  1. Spalati caisele si scoateti samburii
  2. Amestecati in blender caisele, eritritolul, apa si lamâia. În mod uzual eritritolul indulceste similar cu zahărul, dar e bine sa începeți cu o cantitate mai mica (180g) si să mai adaugați dacă simțiți nevoia.
  3. Adaugati guma de guar si lasati sa se odihneasca cam o ora. Guma de guar e un ingredient pentru ingrosare care actioneaza atat la rece cat si la cald. La rece se va hidrata treptat si va da o textura cremoasa inghețatei. Amestecati din cand in cand sa se omogenizeze bine
  4. Puneti in forma si dati la congelator. Puteti sa mai amestecati din cand in cand

Ce poate fi mai simplu de atât? Fără gătire, doar puțină răbdare cît stă sorbetul la congelator

Despre guma de guar:

  • Guma de guar este un agent de ingrosare si de stabilizare folosit la preparate reci si calde. Acest ingredient se obtine din semintele uscate ale unei plante asiatice, decojite mecanic si macinate pentru a le indeparta cojile. Odata uscate, semintele de guar sunt cernute si hidratate.
  • Folosita la rece guma de guar permite ingrosarea instantanee a sosurilor de fructe, supelor de legume, a sosurilor lichide de tip topping, a placintelor de legume care nu necesita gatire.
  • Guma de guar Ma Vie sans Gluten este certificata bio, este din surse controlate si este total sigura.
  • În mod uzual guma de guar se foloseste într-o cantitate egala cu 0,15 %- 0,3 % din totalul ingredientelor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *