CategoriiArticole

Spirulina, unul dintre alimentele perfecte ale naturii

99

Spirulina este unul dintre alimentele perfecte ale naturii. Aceste mici alge albastre – verzi au fost create de Natura cu 3,6 miliarde de ani in urma si sunt organisme unicelulare care contin tot ceea ce este nevoie ca viata sa evolueze in diversitate astazi.

Spirulina este formata din pana la 65% proteine vegetale complete, intr-o forma care este de cinci ori mai usor de digerat decat proteina din carne sau soia.

Aminoacizii suplimentari necesari celulelor pentru producerea de enzime, proteine, hormoni si alte produse pentru metabolismul nostru sunt de asemenea cuprinse in spirulina.

Spirulina se dezvolta in mediu alcalin, incorporeaza si sintetizeaza multe minerale si compusi derivati in structura sa. Ea poate fi pentru noi o sursa excelenta de potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier si fosfor.

Spirulina constituie deasemenea o sursa excelenta de vitamina B (intreg complexul de vitamine B) si de vitamina E. Contine cantitati substantiale de alte carotenoide inclusiv antioxidanti puternici, protectori ai ochilor si a pielii.

Clorofila din spirulina ii da o culoare verde, permitand un efect pozitiv asupra anemiei si deasemenea, amelioreaza constipatia si normalizeaza secretia de acizi digestivi.

Spirulina creste puterea de regenerare a celulelor hepatice si dilatarea vaselor de sange pentru a creste circulatia la toate organele.

Ficocianina, pigmentul albastru continut de spirulina, este important pentru functionarea sanatoasa a ficatului si digestiei de aminoacizi.

Spirulina contine doar 7% grasimi, majoritatea fiind sub forma de acizi grasi esentiali. Aceste grasimi sunt utilizate pentru a produce prostaglandine, autoritati de reglementare hormonale ale tensiunii arteriale si pentru a ajuta transportul de oxigen la celule. Ele sunt vitale pentru sanatate si au deasemenea un efect pozitiv asupra parului, unghiilor si pielii.

Este important sa alegeti o spirulină cât mai curată așa că spirulina bio este alegerea evidentă

Puteti opta pentru spirulina pulbere sau daca nu agreati gustul puteti alege comprimatele de spirulina.

In cazul pulberii doza recomandata este de 5grame (o lingurita) de 3 ori pe zi. Puteti sa o diluati in putina apa de izvor sau chiar puteti sa o presarati pe salate.

Comprimatele sunt mai usor de acceptat de catre copii, iar doza este de 6-10 comprimate pe zi, intre mese cu multa apa.

Pentru cei care iau pentru prima oara spirulina se recomanda sa se ajunga treptat la doza recomandata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *