Ulei de cocos virgin – solutia ideala pentru a va bucura de imunitate crescuta datorita celor doua ingrediente speciale: acidul lauric si acidul caprilic, care au proprietati antivirale, combatand cu succes infectiile bacteriene. Uleiul de cocos este alcatuit in proportie de 50% din acid lauric, pe care corpul il transforma in monolaurina, un agent antiviral care combate numerosi virusi, bacterii si agenti patogeni. Printre acestea sunt: herpes, citomegalovirus, HIV, H Pylori, giardia, lamblia, candida si chiar periculosul Staphylococcus Aureus. Este usor de digerat si ajuta la asimilarea vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor.
Exista in comert in acest moment mai multe tipuri de ulei de cocos: rafinat, presat la rece, virgin si extravirgin. Cele din urma sunt obtinute doar printr-un proces mecanic de presare a pulpei de cocos crude, proaspete si sunt, prin urmare si cele mai sanatoase – pastrand intacte calitatile care il fac atat de bun pentru sanatate.
Nu va lasati pacaliti de Uleiul de cocos rafinat , produs care este rafinat, inalbit si dezodorizat, tocmai pentru a tenta cumparatorul. Este obtinut printr-un proces de distilare, adesea la temperaturi ridicate, cu ajutorul unor substante chimice potential nocive, sau ca produs secundar din uleiurile ramase din procesul de obtinere a fulgilor uscati de cocos.
Uleiul de cocos virgin este o sursa extraordinara de polifenoli si antioxidanti naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, fier si calciu, cunoscuti ca aliati ai sistemului imunitar si ai unei sanatati de fier. Aproape 50% dintre acizii grasi din uleiul de cocos sunt reprezentati de acidul lauric, acid care se regaseste si in laptele matern. Asa cum am precizat si mai sus acesta actioneaza eficient impotriva agentilor patogeni precum bacterii, virusuri si ciuperci.
In ultimul timp uleiul de cocos este numit un „miracol” impotriva bacteriilor dentare. Uleiul de cocos face acest lucru prin distrugerea unei drojdii cunoscute sub numele de Candida albicans, care permite boli dentare, drojdie care se dezvolta din cauza unei alimentatii constand din alimente procesate si zahar. Oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie din Athlone Irlanda au constatat ca uleiul de nuca de cocos care a fost tratat cu enzime, opreste actiunea de crestere a bacteriilor Streptococcus – o cauza majora a cariilor dentare. In prezentarea concluziilor la Societatea pentru Conferinta Generala de Microbiologie de la Universitatea din Warwick, cercetatorii au concluzionat ca uleiul de nuca de cocos este un antibiotic natural care ar putea fi usor incorporat in produsele comerciale de ingrijire stomatologica.
Uleiul din nuca de cocos ofera o impresionanta gama de beneficii pentru sanatate:
– lupta impotriva infectiilor microbiene
– sprijinirea sanatatii inimii
– suportul acordat functionarii adecvate a glandei tiroide
– intarirea sistemului imunitar
– oferirea unui excelent “combustibil” pentru corp si sprijinirea unui metabolism puternic
– mentinerea unui aspect sanatos si tanar al pielii
Uleiul de cocos este o sursa de grasimi sanatoase saturate (peste 90% diferite fata de cele din lactate sau cu grasimile animale) si un inlocuitor ideal al uleiurilor procesate. Contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale, motiv pentru care este recomandat si in diete. Acizii grasi din uleiul de cocos influenteaza apetitul, adica grabesc senzatia de satietate, asa incat veti manca mai putin, iar asta ajuta la o pierdere treptata in greutate, in mod sanatos. Consumul zilnic al unei cantitati de 30ml (echivalentul a doua linguri) de ulei de cocos conduce la reducerea semnificativa a grasimii din zona abdomenului.
Utilizare:
Uleiul de cocos nu are un gust pregnant, iar aroma lui delicata este potrivita pentru orice tip de preparat, fie dulce, fie sarat.
Uleiul de cocos este tartinabil dar are si o stare lichida astfel ca poate fi considerat atat un inlocuitor pentru unt, cat si pentru multele uleiuri vegetale cu care sunteti obisnuiti.
Acest lucru este posibil deoarece pana la temperatura de 25 de grade Celsius este in stare solida si are consistenta untului, iar peste aceasta temperatura devine lichid, fara sa sufere modificari ale proprietatilor.
Avand un punct de ardere ridicat (180 de grade Celsius) este ideal pentru prepararea termica a alimentelor. Poate fi adaugat cu succes in creme, la prepararea de dulciuri vegane, raw-vegane, sau pregatite la cuptor.
Pentru a va intari imunitatea in mod natural consuma zilnic ulei de cocos. Puteti incepe cu o lingurita pe zi, efectele sale antivirale fiind destul de puternice. Treptat, puteti creste cantitatea consumata zilnic.
Poate ajuta in cazul bebelusilor la divesificare fiind introdus ca aliment in diversificare de la 6 sau 7 luni. Cantitatea de acid lauric primita de bebelus prin intermediul laptelui matern echivaleaza in cazul unui adult cu aproximativ 24g de ulei de cocos pe zi, adica in jur de o lingura si trei sferturi.
Este perfect pentru piele astfel ca poti aplica uleiul de cocos bio pe piele devenind astfel un scut de protectie impotriva virusurilor si bacteriilor. In plus, corpul absoarbe direct in sange mare parte din ceea ce aplici pe piele in doar cateva minute aducand un plus de beneficii.
Conditii de pastrare:
Uleiul de cocos nu trebuie pastrat la frigider. In tarile calde de unde provine, este tinut la temperatura camerei. Se pastreaza bine si la temperaturi ridicate, deoarece este nerafinat si contine in special uleiuri saturate, care nu oxideaza.
In final nu uitati ca este foarte important sa alegetii un ulei de cocos ecologic, neaparat extravirgin, nedezodorizat, neinalbit, pentru a beneficia de calitatile intacte care va pot aduce beneficii reale pentru sanatate.