RETETE VEGANE / DE POST

Spre deosebire de retetele vegetariene (care nu contin carne), retetele vegane nu contin nici un ingredient de origine animala. Insa spre deosebire de retetele raw vegan aceste retete presupun preparare termica. Pentru cei care tin si sarbatorile religioase am putea spune mai simplu ca retetele vegane sunt de fapt retete de post

Socca – turte de naut cu piper

Socca – turte de naut cu piper

Direct de pe Coasta de Azur, mai exact din Nisa, turtele se mananca cat sunt inca fierbinti si daca se poate cu mana. O reteta fara gluten, simpla, hranitoare si extrem de gustoasa
Read more
Inghetata de unt de migdale si cacao

Inghetata de unt de migdale si cacao

Cea mai fondanta inghetata de casa insa un pic cam consistenta, deci le recomandam cumpatare celor care numara caloriile. Ca de obicei este atat de usor de facut incat mereu te intrebi ce a durat mai mult: sa o faci sau sa o mananci.
Read more
Spaghetti din soia neagra cu rosii si usturoi

Spaghetti din soia neagra cu rosii si usturoi

Ce poate fi mai usor de pregatit decat niste spaghetti. Dar ce ne facem cu atatia carbohidrati si evident cu atatea calorii. Nimic mai simplu. Alegem paste din leguminoase care au mult mai putini carbohidrati dar au un continut ridicat de proteine.
Read more
Gelatina cu fructe de vara

Gelatina cu fructe de vara

Vara cautam retete rapide si cat mai putin procesate. Pe de alta parte ne dorim deserturi racoroase si parca vine un moment cand vrem sa schimbam inghetata cu altceva, acel altceva pe care nu intotdeauna il gasim.
Read more
Sosuri lejere de vara

Sosuri lejere de vara

Meniurile de vara trebuie sa fie simple si usoare, insa orice salata sau mancare de legume poate fi innobilata cu un sos care schimba total preparatul. Aceeasi salata cu diferite sosuri ne stimuleaza diferit papilele gustative si ne putem bucura de diversitate.
Read more
Supa supergreen

Supa supergreen

Superalimente verzi. Atractia lor m-a indemnat sa gasesc aceasta supa sau mai bine spus super-supa delicioasa care imbina gusturi exotice si calitatile nutritionale ale unor pulberi organice
Read more
Inghetata vegana cu ceai matcha

Inghetata vegana cu ceai matcha

Un desert simplu, sanatos, bogat in antioxidanti, dar in acelasi timp sofisticat si foarte la moda. Dulciurile pe baza de ceai matcha au inundat Asia si isi fac loc cu perseverenta si in Europa.
Read more
Orez cu fasole rosie – reteta jamaicana

Orez cu fasole rosie – reteta jamaicana

Sa calatorim in Caraibe cu o reteta vegana delicioasa. Un plus este faptul ca ingredientele sunt 100% fara gluten. Dar mai important decat toate este ca alungam plictiseala si ne bucuram de ceva nou si exotic.
Read more
Supa de urzici cu quinoa

Supa de urzici cu quinoa

Urzica este una din plantele cu cel mai mare continut de minerale, este foarte alcalina si potrivita in perioadele cu un consum intelectual ridicat, in perioadele de stres si in perioadele cand ne simtim slabiti si fara putere. Siliciul prezent intr-o cantitate foarte mare in urzici este aliatul femeilor in lupta cu osteoporoza si ajuta la mentinerea unghiilor sanatoase si elastice.
Read more
Kibbeh cu dovleac si spanac

Kibbeh cu dovleac si spanac

Kibbeh este un preparat levantin pe baza de bulgur cu diverse umpluturi. Pentru vegetarieni si in special pentru cei care iubesc dovleacul am gasit aceasta reteta libaneza. In afara de dovleac puteti sa va bucurati de multe alte gusturi bogate de toamna : naut, nuci, spanac, coriandru.
Read more
Cidru din mere proaspete

Cidru din mere proaspete

Toamna este a mare cautare este sucul de mere si cidrul in diverse etape de fermentare. Iată o retetă pentru cei curajosi si rabdatori care vor sa faca cidru acasa. Cidrul de mere proaspete este un preparat specific toamnei si nu e greu de realizat. Doar mere si putina rabdare. 
Read more
Vinete umplute cu bulgur

Vinete umplute cu bulgur

Sarace in calorii (numai 35 cal/100g), bogate in fibre, vitamine si minerale vinetele sunt obligatorii in meniurile estivale. Se pot gati in multiple feluri de la salate, antreuri si garnituri pana la mancaruri sofisticate cu arome diverse culese din bucatariile lumii.
Read more
Tarta fara gluten cu caise si cimbru

Tarta fara gluten cu caise si cimbru

Ceea ce face deosebita aceasta tarta este faptul ca aluatul este integral vegetal si fara gluten. Vara evident ca prima optiune sunt fructele proaspete insa cum ai putea rezista unui desert atat de delicios ca o tarta de fructe.
Read more
Sorbet de caise

Sorbet de caise

Daca deja consumati produse bio si santeti adeptii unei alimentatii sanatoase cu siguranta vei fi incantati de o reteta simpla fara gluten, fara grasimi si fara lactoza. Si extrem de important este faptul ca este foarte usor de facut.
Read more
Ardei umpluti cu bulgur

Ardei umpluti cu bulgur

O reteta sanatoasa care intruneste toate principiile nutritive. In plus gustul este fenomenal, exotic dar clasic in acelasi timp. 
Read more
Sorbet de cirese cu menta

Sorbet de cirese cu menta

Sorbet este o varianta foarte usoara a clasicei inghetate. Nu contine lapte nici animal, nici vegetal si in general nici o grasime. Este un desert racoritor, fara calorii foarte multe, care se prepara foarte usor si care va va face mai usoare zilele caniculare de vara.
Read more
Vin de nuci verzi

Vin de nuci verzi

Cand spui nuci verzi te gandesti automat la dulceata si unii, mai rar la sirop de nuci verzi. Insa exista si alte delicatese cum ar fi otetul sau vinul de nuci verzi.
Read more
Jeleu din flori de salcam

Jeleu din flori de salcam

De data aceasta un jeleu din flori de salcam. Am folosit fructoza care pe langa faptul ca are indicele glicemic mult mai mic decat al zaharului are si un gust neutru care nu va afecta parfumul si gustul delicat al florilor de salcam
Read more

Categorii

Producători

Vă recomandăm

Vă rugăm așteptați!

Plasarea comenzii poate dura până la 2 minute. După ce comanda a fost plasată, veți fi direcționat automat.