CategoriiRețete vegane/de post

Gelatină cu fructe de vară

42

Vara cautam retete rapide si cat mai putin procesate. Pe de alta parte ne dorim deserturi racoroase si parca vine un moment cand vrem sa schimbam inghetata cu altceva, acel altceva pe care nu intotdeauna il gasim.

Ingrediente pentru 4-6 persoane:
– 6-8 piersici
– 1 caserola de zmeura
– 1 litru de apa minerala plata
– 4g Agar agar
– 1 lamaie
– 1 lingura de flori de hibiscus uscate sau ceai verde
– 2 linguri Zahar de cocos sau Sirop de agave

Preparare 15 minute
Gatire 5 minute
La rece: 12 ore
1. Spalati bine piersicile, scoateti samburii si taiati-le in cuburi sau felii subtiri.
2. Puneti apa la fiert intr-o cratita mare si cand clocoteste opriti focul.
3. Adaugati sucul de lamaie si florile de hibiscus si lasati acoperit la infuzat 5 minute dupa care se filtreaza.
4. Se adauga apoi in lichidul usor racorit pudra de agar agar si zaharul sau siropul de agave.
5. Se mai pune o data pe foc si se fierbe la foc mic 1 minut.
6. Se alege o forma rotunda sau dreptunghiulara dupa dorinta.
7. Turnati un strat de baza de lichid si apoi lasati sa se raceasca ca sa se inchege gelatina.
8. Puneti apoi un strat de fructe si apoi inca un strat de lichid si tot asa pana terminati ingredientele.
9. La final puneti forma la frigider pentru minim 12 ore (nu la congelator).
10. Scoateti din forma si serviti rece cu orice alte adaosuri doriti.

Sfaturi:
1. In loc de flori de hibiscus puteti folosi orice ceai va place: flori de portocal, fructe de padure, chiar si ceai verde sau de menta
2. In procesul de aranjare a straturilor puteti strecura si cateva afine si chiar frunzulite de menta. La final veti avea un minunat curcubeu de culori
3. Cand serviti puteti adauga si cativa biscuiti crocanti in farfurie sau fulgi de cocos sau fulgi de migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *