CategoriiArticole

Moș Nicolae, patronul darurilor pentru copiii săraci

107

Prin tradiție sărbătorile din decembrie încep cu seara de Moș Nicolae, moment de mare bucurie pentru copii.

El este cel mai cunoscut şi celebrat sfânt din lume şi a rămas în amintirea creştinilor prin dragostea lui pentru copii, bunătatea nemărginită şi miracolele pe care le-a făcut.

Se spune că Sfântul Nicolae merge din casă în casă, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, ca să-i întrebe pe copii dacă au fost ascultători și harnici. Legenda spune că in această seară copiii cuminți primeau jucării și dulciuri, iar cei care fuseseră neascultători primeau în dar o nuia de la Moș Biciușcă cel rău. De atunci copiii iși așează pantofii în fața geamului înainte de a merge la culcare,  pun morcov și zahăr pentru magărușul ce va sosi încărcat cu bomboane, ciocolată și turtă dulce și poate un pahar de lapte cald pentru a-l încălzi pe Moș Nicolae. Spre deosebire de Moș Crăciun , Moș Nicolae nu se arată niciodată. Printre numeroasele sale minuni se numără vindecarea unor boli incurabile dar și oprirea furtunii pe mare ceea ce face din Sfântul Nicolae patronul marinarilor. A sosit deci timpul să ne gândim ce punem în ghetuțele copiilor noștri in această seară magică.

Adorate mai ales de cei mici, dulciurile sunt pentru toată lumea cel mai răvnit aliment de sărbători. Trebuie doar să avem grijă ca ceea ce reprezintă pentru ei o mare bucurie să fie gustos și sănătos. Excesul de glucide rafinate, grăsimi şi aditivi alimentari din produsele rafinate dau micuţului doar dependenţă şi nu îi oferă niciun fel de nutrienţi.

Încercați să umpleți ghetuțele cu multe fructe și cu dulciuri sănătoase fără aditivi sau coloranți

Dacă auziți un sunet de clopoțelul cu siguranță e măgărușul lui Moș Nicolae! Și nu care cumva să fi uitat să vă așezați cizmulițele bine lustruite la ușă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *