CategoriiRețete fără gluten

Tartă fără gluten cu caise și cimbru

53

Vara evident ca prima optiune sunt fructele proaspete insa cum ai putea rezista unui desert atat de delicios ca o tarta de fructe. Ceea ce face deosebita aceasta tarta este faptul ca aluatul este integral vegetal si fara gluten. E adevarat ca e putin mai fragila dar credeti-ma ca merita efortul.

Reteta pentru 8 porții
Aluatul:
– 250 g de făină fără gluten. Eu am ales făină de orez semi-integral dar puteti alege orice alta faina fara gluten.
– 60 g de făină de migdale (puteti lua migdale si le dati prin masina de nuci)
– 40 g zahăr brut sau alb. Mie-mi place zaharul brut deoarece are un gust de caramel
– 60 ml ulei vegetal
– o lingurita de gumă de guar (pentru a iesi un aluat mai afanat)
– 100 ml smântână vegetală
– un praf de sare.
Umplutura:
– 150 g de caise fara samburi
– Cimbru
– Miere
– Fistic marunțit

Preparare : 20 minute
Repaos la rece : 40 minute
Gatire : 20 minute
1. Amestecati bine ingredientele uscate: faina de migdale, faina fara gluten, zaharul, sarea si guma de guar.
3. Adaugati apoi ingredientele lichide: smantana vegetala si uleiul. Dupa ce framantati bine aluatul faceti o bila mare care o inveliti in folie alimentara si o lasati la frigider mai bine de o jumatate de ora
4.Dupa ce scoateti aluatul impartiti-l in 8 bucati egale si intindeti-l cu mana direct in forme. Apoi puneti formele cu aluat din nou la frigider in asteptare
5. Preincalziti cuptorul la 180°C
6. Spalati si desfaceti in doua caisele, dupa care le taiati in felii fine.
7. Scoateti formele cu aluat din frigider si pudrati-le bine cu fisticul maruntit
8. Aranjati artistic feliile de caise si mai puteti pudra fistic intre ele
9. Adaugati deasupra putina miere (e optional) si cimbru maruntit si puneti la cuptor pentru 20 minute.
10 Dupa ce scoateti de la cuptor lasati sa se raceasca si apoi scoateti tartele din forma.

Sfat: incercati cu incredere formele de silicon, insa este bine sa cumparati forme dintr-un silicon de calitate, care sunt mai scumpe, dar si mult mai bune. Cele de calitate slaba pot fi toxice. Formele de silicon tolereaza temperaturi pana 250°C si se pot scoate foarte usor la final.

Sursa de inspiratie https://www.ptitchef.com/recettes/dessert/tartelettes-aux-abricots-thym-pistache-fid-991764#CCgl4BFCTqgF3BRr.99

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *