CategoriesRețete fără gluten

Tort fără gluten cu căpșuni

Tort fara gluten cu căpsuni

Tort fara gluten cu căpșuni

Căpșunile minunat de aromate trebuie puse în valoare fără a le procesa prea mult. Așa că mereu caut rețete care să păstreze fructele crude. Mai ales când e sezonul lor.
Și iată că am găsit o rețetă festivă de tort cu căpșuni fara gluten. Acest desert frumos este și destul de sănătos : pandișpan fără gluten, aerisit și pufos, căpșuni proaspete și frișcă de nucă de cocos. Fără coloranți, fără lactoză, fără gluten. Și pentru cei care doresc se poate înlocui zahărul cu eritritol.

Reteta pentru 6 portii

500 g de căpșuni bine coapte
4 ouă bio
50 g de amidon de cartofi Ma Vie Sans Gluten
50 g de faină de orez Ma Vie Sans Gluten
100 g de zahar alb sau 90g eritritol
100 ml smântâna de cocos ținuta la rece
Facultativ: 1 g de agar-agar

Preparare : 35 minute
Gătire : 25 minute
La frigider : 1 oră

PANDIȘPANUL FĂRĂ GLUTEN
Separați albusurile de galbenusuri.
Bateți albușurile cu 90g zahăr până se obține o spumă cu mult volum. Apoi adăugați amidonul de porumb și făina. Trebuie să fie o cremă destul de fermă
La final se încorporează delicat gălbenușurile ca să nu se piardă din volumul aluatului
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hărtie de copt
Se coace 20-25 de minute la 180°C: pandișpanul trebuie să fie ușor rumenit la suprafață
Se lasă la răcit, apoi se decojeste hartia de copt

PASTA DE CĂPȘUNI
Se spală bine și se curăță căpșunile
Se pun 300g deoparte pentru ornarea tortului
Restul de 200g de căpșuni se taie cuburi mici și apoi se zdrobesc cu o furculiță. Dacă căpșunile nu sunt bine coapte, trebuie fierte puțin cu 1g de agar agar

FRIȘCA DE COCOS
Se bate smântâna de cocos rece cu mixerul. La final se adaugă 10g zahăr și se mai bate puțin

MONTAJUL TORTULUI
Se taie pandișpanul răcit în trei bucăți dreptunghiulare de aceeași dimensiune
Se întinde generos pasta de căpșuni pe prima secțiune
Se pune deasupra o a doua bucată de pandișpan. Acoperiți cu restul de pastă de căpșuni și aranjați ultima secțiune de pandișpan.
Acoperiți tortul cu un strat gros de frișcă folosind o spatulă.
Decorați tortul cu restul de căpșuni feliate.
Dați o oră la frigider înainte de a servi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.