CategoriiRețete vegane/de post

Înghețată cu unt de migdale și cacao

Inghetata vegana de casa

Înghețată vegana foarte cremoasă cu unt de migdale și cacao

Vă prezentăm aici cea mai fondanta înghetata vegana de casa. Este însă un pic cam consistenta, deci le recomandam cumpatare celor care numara caloriile. Ca de obicei este atat de usor de facut incat mereu te intrebi ce a durat mai mult: sa o faci sau sa o mananci.

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

  • 1 conserva mica (225ml) de lapte de cocos
  • 60g (4 linguri mari) de unt de migdale. Puteti schimba cu unt de arahide, dar untul de migdale intregi are un gust mai pronuntat si are mai puțini carbohidrati. Atenție indiferent ce tip de unt folositi, acesta trebuie să fie neîndulcit.
  • 2 linguri de cacao
  • 40-60g sirop de arțar sau sirop de agave sau daca va place mai mult, miere de albine. Dacă folosiți miere, deja nu mai este o înghețata vegana
  • pepite de ciocolată neagră . Chiar dacă am folosit cacao, aceste mici bucățele dau textură și profunzime înghețatei

 

Preparare 10 minute
Gatire 5 minute
La rece: 6 ore

  • Puneti toate ingredientele, mai putin siropul intr-un blender si mixati
  • Adaugati siropul de artar sau de agave cate putin astfel incat sa nu “scapati” inghetata prea dulce
  • Adăugați pepitele de ciocolată neagră și amestecați ca să le încorporați
  • Puneti compozitia intr-o forma
  • Lasați la congelator pentru câteva ore

Sfaturi:

  1. Înghetata din lapte de cocos se solidifica destul de tare si ar trebui sa o scoateti din congelator cu 10 – 15 minute inainte de servire
  2. Puteti adauga si alte ingrediente dupa gust: fulgi de cocos, migdale sfaramatefulgi de migdalestafide, etc
  3. Dacă doriți să reduceți caloriile din această înghețată puteți înlocui siropul cu eritritol. Puteți începe cu 50g și după gust dacă mai trebuie, mai adăugați apoi. Eritritolul e un îndulcitor natural sănătos cu foarte puține calorii și cu un indice glicemic foarte mic
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *