CategoriiRețete fără gluten

Buturugă cu citrice fara gluten

Rulada de citrice cu faina fara gluten

Buturugă cu citrice cu faina fara gluten

O reteta pentru sărbători sofisticate.Un pandișpan moale și delicat din faina fara gluten umplut cu o cremă pe măsură. Absolut divin la sfârșitul mesei…

O rețetă ușoară după care nu te vei simți greu sau balonat.

Ingrediente pentru 8 porții

8 oua bio (4 intregi si 4 galbenusuri)
105 g faina de orez fara gluten Ma Vie Sans gluten
35 g  făină de migdale
150 g sirop de agave
120 g suc de citrice la alegere, de exemplu amestec de lămâie-portocale
130 ulei de cocos tare (nu trebuie tinut la caldura)
3 linguri de rom sau lapte vegetal sau apa. Am ales lapte de migdale fără zahăr

Preparare: 40 minute

Gătire: 20 minute

CREMA DE CITRICE

  1. Turnați sucul de citrice într-o cratiță
  2. Adăugați 100g sirop de agave, 15g faina fara gluten și cele 4 gălbenușuri.
  3. Amestecați bine cu telul toate ingredientele
  4. Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă crema. Se oprește focul și se ia crema de pe aragaz
  5. Se adaugă grăsimea în porții mici sa se topeasca in crema fără însă să se încălzească excesiv
  6. Se lasă să se răcească crema și apoi se pune la frigider astfel incat sa se întărească .

PANDIȘPAN FĂRĂ GLUTEN

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C
  2. Luați cele patru ouă rămase și separați albușurile de gălbenușuri
  3. Într-un castron amestecați 90 g de făină de orez cu făina de migdalele, restul de siropul de agave (50 g), cele trei linguri de lapte de migdale și cele 4 gălbenușuri. Amestecați să iasă un aluat omogen
  4. Bateți albușurile spumă până se întăresc, apoi încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă.
  5. Turnași amestecul ăntr-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni recomandate: 18 cm pe 24 cm)
  6. Se coace 15-20 de minute apoi se lasa sa se raceasca. Nu ar trebui să fie prea auriu pentru a rămâne flexibil

MONTAREA RULADEI

  1. Cât pandișpanul mai este ușor călduț rulați-l ușor cu ajutorul unui produs astfel încât să obțineși forma de rulou. Lăsați pandișpanul să se răcească total in această formă rulată
  2. Scoateți crema din frigider și amestecași energic pentru a omogeniza bine.
  3. Desfaceți ușor pandișpanul și apoi acoperiți cu un strat generos de cremă. Lăsați însă destulă cremă și pentru ornarea finală. Rulați apoi la loc pandișpanul umplut cu cremă, cât se poate de strâns, dar nu prea strâns ca să nu iasă crema.
  4. Puneți la rece să se întorească crema. Și crema nefolosită trebuie să stea tot la rece ăn acest timp.
  5. Cu câteva ore înainte de servire se acoperă rulada cu restul de cremă rămasă. Se pot trage dungi cu furculița pentru a semăna cu un buștean.

Sfaturi

  • funcție de sărbătoare puteți orna buturagu cum doriți: cu fulgi de cocos (ca o ninsoare), cu fructe confiate, cu frunze de mentă, etc.
  • chiar și la interior mai puteți adăuga fructe confiate, dar să nu exagerați, gustul de citrice trebuie să rămână predominant.
  • în pandișpan puteți adăuga o parte din coaja de la citrice pentru un gust mai intens, dar nici aici să nu exagerați pentru a nu deveni pandișpanul amar.
  • puteți folosi orice fel de citrice, după gust: lâmâi, postocale, dar și mandarine, clementine, grepfruit, lime, etc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *